Lotte van der Steen
De perfecte opstap om verder te komen
Lotte van der Steen, student opleiding Beveiliger is bijna klaar met haar opleiding. Ze vertelt over haar tijd op school en hoe ze het vervolg ziet.
“Mijn ervaringen hier op school zijn allemaal goed. Er is goede begeleiding en er worden hier veel dingen voor ons geregeld. Zo was ik nog niet eens twee weken op school en toen mochten we al een dag meelopen met de beveiliging van de Triathlon Almere. Dat was wel spannend, maar het was vooral leuk. Je ziet daar meteen hoe het werk in elkaar zit, en je kunt kijken of het iets voor je is. Wat ik zo leuk vind aan dit vak is dat het gericht is op mensen. Boeven vangen is niet waar ik het voor doe. Ik wil zorgen dat mensen zich veilig voelen. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen. Want het is ook heel veel hospitality. Je zegt mensen gedag en wijst ze de weg als dat nodig is. Dat is ook een belangrijk deel van ons werk als we stage lopen binnen de school. Verder heb ik daar receptiewerk geleerd; heel handig dat ik nu ook weet hoe dat werkt.

Bij de voetbalclub Almere City liepen we via school stage bij de stewards. Ik werd, samen met een aantal anderen, gevraagd om te blijven. Dus nu heb ik daar een heel leuke baan naast mijn studie. Ik heb inmiddels enkele cursussen op de werkvloer gedaan en mag steeds meer zelf doen, bijvoorbeeld de tassencontrole.

Zelf heb ik nog nooit iets spannends meegemaakt. Je wordt er wel goed op voorbereid. Je leert dat je moet handelen zoals jou dat het beste lijkt, en dat je eigen veiligheid voorop staat. We leren vooral met onze stem te werken. Fysiek mag eigenlijk niet, alleen als er sprake is van noodweer. Dus je leert iemand aankijken en je stem vriendelijk te houden. Je moet niet in de emotie meegaan. We oefenen dat soort dingen met elkaar en dan krijg je tips van de docenten hoe je het beter kunt doen.

Waarom ik deze school zo goed vind? Het is leuk en gezellig en we hebben topdocenten! Niet alleen omdat de vakken goed worden gegeven, maar ook omdat ze echt interesse in ons hebben. Ze luisteren naar ons en denken niet alleen aan hoe zij het willen. Ook buiten de les op school kun je altijd even een gesprekje met hen voeren. En als je iets niet snapt krijg je individueel extra uitleg. Dat is heel fijn. Ze zijn wel streng. Maar dat is logisch, want discipline is belangrijk in ons vak. Dat proberen ze je hier wel zo snel mogelijk bij te brengen. Het mooie is dat je met deze opleiding heel veel kanten op kunt. Dus wat mij betreft is het de perfecte opstap om verder te komen. Want mijn droom is om bij de marechaussee te gaan, en mezelf daar verder te ontwikkelen. En dan werk ik over tien jaar op Schiphol!”
GA TERUG...