MBO College Almere en Van der Valk Almere zetten in op een langdurige samenwerking waarbij studenten van de Horeca-opleidingen het vak in de praktijk leren. Deze samenwerking werd maandag 24 juni officieel bekrachtigd door ondertekening van een convenant.
Meerwaarde van samenwerking
Deze vorm van leren in de praktijk, ook wel ‘hybride leren’, is voor studenten van zowel de koks- als de hospitality-opleidingen een waardevolle toevoeging. Ook Van der Valk Almere is zeer verheugd over deze samenwerking. “Deze leervorm richt zich op wat er écht op de werkvloer gebeurt en op wat de student nodig heeft aan kennis. De studenten zijn daardoor ook nog beter en sneller inzetbaar.”, aldus Maxime van der Valk, restaurantmanager bij Van der Valk Almere. Marlies Willemen, manager van de Horeca-opleidingen bij MBO College Almere ziet voor de studenten grote voordelen: “Studenten krijgen bij Van der Valk de gelegenheid om alle facetten van het horeca-vak te leren. Ze zijn daardoor ook beter in staat om een goede keuze te maken voor een specialisatie in het vak of een vervolgopleiding.”
Foto 1: Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst
Links: Maxime van der Valk, restaurantmanager Van der Valk Hotel
Rechts: Mark Vlasblom, directievoorzitter MBO College Almere
Foto 2: Proosten op de samenwerking
(Team Horeca, Marlies Willemen, Maxime van der Valk en Mark Vlasblom)