Samenwerking met leerbedrijven (stagebedrijven) is van groot belang voor MBO College Almere en MBO College Poort én voor de ontwikkeling van onze studenten.

Er bestaan verschillende vormen van samenwerking:

Publiek-private samenwerkingen

Met behulp van het Regionaal Investeringsfonds mbo zijn verschillende publiek-private samenwerkingen (pps-en) in het beroepsonderwijs opgericht. In co-creatie met innovatieve bedrijven wordt een onderwijsprogramma gemaakt dat eigentijds en aantrekkelijk is en aansluit op regionale topsectoren en de veranderende arbeidsmarkt. Deze pps-en worden ieder op eigen wijze vormgegeven. De basis is altijd een intensieve en vernieuwende manier van samenwerken in de leerloopbaan van de student. Partners in een pps beloven elkaar niet alleen trouw, maar verplichten zichzelf ook tot het maken van een business model voor verduurzaming.

Lees hier meer over deze samenwerkingen

Duurzame relatie

In samenwerking met het bedrijfsleven investeren we in mensen door een brug te slaan naar werk, een vervolgopleiding en een goede plek in de samenleving. Zo’n samenwerking kan bestaan uit wederzijdse ondersteuning d.m.v. kennis en faciliteiten en afspraken over stageplaatsen en hybride leervormen, het gezamenlijk aanbieden van hoogwaardige mbo-opleidingen en het aanbieden van op maat gemaakte groepstrajecten voor werknemers.

Hybride leertrajecten bieden we samen met:


Benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken?

Neem gerust contact op met ons!

Ook hebben we samenwerkingsprojecten ontwikkeld met: