Student Miranda Kok wint goud tijdens Skills The Finals

Nieuws, geplaatst op 10-3-2020
Student Miranda Kok van MBO College Poort mag zich de beste verkoopspecialist van Nederland noemen. Op overtuigende wijze won zij afgelopen vrijdag het Nederlands Kampioenschap Verkoopspecialist van Skills The Finals. In een bomvol WTC in Leeuwarden mocht zij haar welverdiende gouden medaille in ontvangst nemen. Skills The Finals zijn vakwedstrijden voor mbo’ers en worden elk jaar georganiseerd door World Skills.

Tijdens de finale voerden acht finalisten opdrachten uit in hun vakgebied die vervolgens werden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Miranda Kok, studente Verkoopspecialist bij MBO College Poort, streed om de titel Verkoopspecialist. Tijdens de finalewedstrijd moesten de deelnemers een pop-up store opbouwen en inrichten.

Pittige opdracht

Miranda vertelt: “De opdracht was om een outlet pop up store te starten voor het bedrijf Boekenvoordeel.nl. Ik moest een eigen concept bedenken en de winkel aankleden en inrichten. Ook moesten we klantgesprekken voeren, voorraden beheren en klachten afhandelen. Echt alle facetten voor het runnen van een boekenwinkel kwamen voorbij. En dat in drie dagen. Dit maakte de opdracht echt uitdagend. Het was best pittig, maar wel een heel mooie ervaring. En met de medefinalisten was het ook heel gezellig. Ik had gehoopt op het podium te komen, en dan is winnen natuurlijk geweldig.”

Als winnaar van Skills The Finals doet Miranda in september mee aan de Europese Skillswedstrijden in Oostenrijk.

Finalisten

Trots zijn we ook op Dante Mommers en Lyanni Carti. Dante moest voor het Zuid-Hollands Automuseum de visuele zichtbaarheid vergroten en nieuwe digitale middelen ontwerpen. Lyanni ondersteunde als juridisch administratief medewerker een arbeidsrechtelijk adviesbureau en een advocatenkantoor. Zij moest o.a. klantvragen beantwoorden met juridische onderbouwing. Helaas vielen Dante en Lyanni net buiten de prijzen.