Almeerse studenten enthousiast over leren bij Floriade

Nieuws, geplaatst op 16-9-2020

MBO College Almere, MBO College Poort en Floriade Expo 2022 gaan samenwerken om studenten de kans te bieden een waardevolle bijdrage te leveren aan de voorbereiding en organisatie van Floriade Expo 2022. “Onze studenten willen zich heel graag inzetten voor Almere in het algemeen en voor Floriade in het bijzonder”, aldus Mark Vlasblom, directievoorzitter bij MBO College Poort en MBO College Almere.

Met deze samenwerkingsovereenkomst faciliteert Floriade Expo 2022 studie- en stageprojecten voor studenten van de verschillende opleidingen van MBO College Poort en MBO College Almere. Voor de studenten van de brede niveau 2 opleiding Allround Medewerker betekent dit bijvoorbeeld dat studenten les krijgen op het Floriadeterrein en daar vervolgens direct aan de slag gaan. Studenten Marketing & Communicatie krijgen de opdracht Almeerse jongeren bij Floriade te betrekken door onder andere content te ontwikkelen voor social media. En studenten van de Veiligheidsopleidingen kunnen stage lopen bij beveiligingsprojecten op het Floriadeterrein.

Leren in de praktijk
Ook wordt er op de onderwijslocaties een Floriadepaviljoen geplaatst. Alle studenten kunnen hiermee de ontwikkelingen volgen en praktijkopdrachten op het gebied van duurzame ontwikkelingen uitvoeren. Vlasblom is blij met de samenwerking: “Door onderwijs en bedrijfsleven nog dichter bij elkaar te brengen, kunnen studenten direct leren van de praktijk. We merken dat onze studenten enthousiast zijn over deze manier van levensecht leren. En zeker als ze daarmee een bijdrage kunnen leveren aan hun eigen stad én nu ook aan de stad van de toekomst.”​​