MBO College Poort gaat samenwerken met sterrenhotels

Nieuws, geplaatst op 07-12-2020

De opleiding Manager Ondernemer Horeca van MBO College Poort gaat ook dit jaar door met hybride leren in sterrenhotels. Dit jaar is er een samenwerking met sterrenhotels Hyatt Place Amsterdam Airport, Ibis Schiphol Amsterdam Airport en Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Studenten werken en leren hier van januari 2021 tot de zomer.

Studenten Manager Ondernemer Horeca werken en leren vanaf januari in het restaurant, de keuken en front office van de hotels. Met deze vorm van lesgeven staan studenten midden in de echte werkomgeving en worden ze opgeleid tot vakbekwame beroepsprofessional. Ze krijgen les van echte professionals en kunnen dit gelijk in de praktijk brengen. Docent Robin Gehrels is hier ontzettend blij mee. “Het is belangrijk dat Leren in de Praktijk doorgaat, omdat we de studenten opleiden voor een baan in het werkveld. Zonder deze praktijkervaring is het lastig om ervaring op te doen. Fijn dat we alsnog met leerjaar 2 van start gaan!”

Werkervaring opdoen

Ook de studenten zijn erg te spreken over hybride leren. Ferenc mocht vorig schooljaar werkervaring opdoen bij Hyatt Place Amsterdam Airport. “Ik vond het in het begin best spannend, maar het viel mij heel erg mee. Ik werd niet behandeld als een stagiair, maar echt als een collega. Ik heb meerdere kanten van het hotel mogen bekijken en geleerd hoe je gasten bedient.”

Kyara heeft in korte tijd veel geleerd. “Ik heb mezelf nog beter kunnen ontwikkelen, voornamelijk als medewerker frontoffice.” Ook Boris vond het fijn om in de praktijk te leren. “Het was wel even wennen, vroeg opstaan, dan met de trein en vervolgens nog acht uur lang gasten helpen. Het leukste vond ik om in de bar te werken. Ik mocht bier tappen en cocktails maken. De interactie met gasten is super leuk. Ze komen overal vandaan. Jammer dat we vervroegd moesten stoppen door Corona, want praktijk is het leukste gedeelte van de opleiding. Caleb werkte in de keuken van Hyatt Place Amsterdam. “De begeleiding was echt heel goed. Er werd echt rekening gehouden met mijn beperking. Bij Hyatt Place sta je er niet alleen voor en heb je het leuk met je collega’s.”​