Floriade Academy stimuleert studenten om zichtbaar te zijn

 

De Floriade Expo 2022 gaat pas volgend jaar open maar er is al van alles te zien en te doen. En zoals ze zelf zeggen: “Wie de toekomst wil laten zien, kan niet zonder jong talent.” Studenten van verschillende opleidingen doen een stage of afstudeeropdracht bij de Floriade. Zelfs hele klassen werken aan een Floriade-opdracht en kunnen een workshop, masterclass of inspiratiesessie doen. René Blom zorgt met zijn team van Floriade Academy dat de studenten enthousiast beginnen en nog enthousiaster de Floriade Expo verlaten.

Wat kunnen de studenten op dit moment al doen bij de Floriade Expo 2022?

Op dit moment loopt een aantal studenten een 20 weken stage op de afdeling Operations en MarCom en werken klassen van de studierichting Travel & Hospitality en Marketing & Communicatie aan opdrachten.

Wat vind je van de samenwerking met MBO College Poort en MBO College Almere?

Het is te gek om studenten te zien groeien en enthousiast te zien bij hun werkzaamheden bij de Floriade. Mede dankzij de gedrevenheid en wil van vele docenten, teamleiders en management krijgt Floriade Academy veel voor elkaar om wensen van zowel de Floriade als de mbo colleges om te zetten in concrete opdrachten.

Jullie kiezen er heel bewust voor om te laten zien wat de studenten doen in video’s en in testimonials. Waarom?

Omdat wij het belangrijk vinden dat studenten gezien worden. Wij helpen hen zichtbaar te zijn, hun verhaal te kunnen doen wie zij zijn, wat ze doen, waarom ze dit doen en welke ambities en dromen ze hebben. En deze verhalen delen wij met betrokkenen en belanghebbenden. Zo krijgen de studenten een gezicht en dagen wij hen uit te durven vragen naar hun wensen en dromen. De Academy helpt hen daar graag bij, want zij sloven zich uit voor ons, dus wij ook voor hen.

Neemt de begeleiding van stagiaires en projectgroepen veel tijd in beslag? Hoe organiseren jullie dat?

Ja, dat neemt veel tijd in beslag. En dat moet ook. Want niets is vanzelfsprekend, zeker niet nu we al bijna een jaar veelal online werken. Met regelmaat organiseren wij ‘student stand ups’ voor de vaste kern stagiaires. Om hen te horen waar ze staan, waar ze tegenaan lopen, waar hulp bij nodig is en ook dat ze van elkaar weten wie wat aan het doen is. Mbo, maar ook hbo en wo door elkaar. Een mooie kruisbestuiving. Daarnaast organiseren wij elk semester een kick off, een inspiratiesessie, masterclass, Kahoot quiz en een netwerkbijeenkomst. Het liefste allemaal live, en anders online.

Wat kan er volgens jou nog beter in de begeleiding van studenten?

Wat nog beter kan is live coaching, hen daadwerkelijk zien, dat geeft een andere energie en maakt begeleiding nog beter.